maagd zijn en de eerste keer

Iemand die maagd is, heeft nog nooit seks gehad. Als je voor het eerst met iemand naar bed gaat, word je pas ontmaagd.

Wat is precies het maagdenvlies? Daar bestaat nog steeds veel onduidelijkheid over. Dat komt vooral omdat het woord onduidelijk is. Het maagdenvlies is namelijk geen vlies, maar een randje huid aan de binnenkant van de vagina van een meisje. Dit randje kan glad of ruw zijn en sommige meisjes worden zonder geboren. Het is dus geen vlies dat doorgeprikt wordt tijdens de seks.

Het maagdenvlies zegt niets over of een meisje nog maagd is of niet. Meisjes worden alleen ontmaagd als een jongen met zijn penis in haar vagina gaat. Andersom geldt het ook, een jongen wordt ontmaagd als hij met zijn penis in de vagina van een meisje gaat. Je kunt jezelf dus niet ontmaagden. Een meisje hoeft ook niet te bloeden tijdens de eerste keer seks. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de meisjes nooit bloedt tijdens de seks, dus ook niet de eerste keer.

Hoe komt het dan als een meisje bloedt? Als een meisje nog niet geil is, is haar vagina nog niet vochtig. De penis van een jongen kan dan heel moeilijk naar binnen. Er kan dan een scheurtje ontstaan in het stukje huid wat het maagdenvlies wordt genoemd. Het heeft dus niets te maken met maagd zijn.

Om te voorkomen dat een meisje bloedt tijdens de seks, kun je het beste eerst aan voorspel doen. Dan wordt de vagina vochtig en glijdt de penis gemakkelijk in de vagina. Het is ook belangrijk dat het meisje ontspannen is. Als ze dat niet is, kan ze onbewust de spieren rond haar vagina aanspannen, daardoor wordt de opening van de vagina kleiner en kan de penis er minder gemakkelijk in. Voor meer informatie over het maagdenvlies kun je HIER gratis de brochure “Feiten en fabels over het maagdenvlies” downloaden.

In sommigen culturen is maagd zijn en bloeden tijdens de eerste keer seks belangrijk.