Problemen thuis

Als je met anderen in een huis woont, gebeurt het weleens dat je ruzie hebt. Misschien heb jij dat ook weleens dat je even niet met je broer of zus over weg kunt. Of je hebt met je ouders ruzie over de regels thuis. Vaak worden de ruzies uitgesproken en lost het zich vanzelf weer op.

Het kan ook gebeuren dat jullie er niet samen uit komen. Wat kun je dan doen?
Je kunt een goede vriend of familielid vragen om jullie helpen bij het gesprek, dit noem je ook wel ‘bemiddelen’.  Als iemand anders bij het gesprek is, kan die persoon ervoor zorgen dat jullie allebei goed de tijd krijgen om je verhaal te doen en naar elkaar te luisteren.

Als je er niet uit komt, kun je ook contact opnemen met organisaties. Zij kunnen samen met jou je situatie bespreken en met je meedenken naar een oplossing.

Bureau Jeugdzorg

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen terecht bij Bureau Jeugdzorg. Bij Bureau Jeugdzorg kun je terecht voor problemen thuis, maar ook als je niet goed in je vel zit of het gaat niet goed op school of op je werk. Een vestiging in jouw regio kun je vinden op: http://www.bureaujeugdzorg.info/Debuurt/

Algemeen Maatschappelijk Werk

Ben je 18 of ouder? Dan kun je terecht bij het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW). De maatschappelijk werker denkt met je mee en biedt je hulp bij jouw situatie. In bijna elke woonplaats is er een spreekuur van het maatschappelijk werk. Informeer bij jouw gemeente of kijk voor de meeste vestigingen op: www.amw-vangnet.nl
Noodopvang
Als er sprake is van (huiselijk) geweld, is het belangrijk om een veilige verblijfplaats te vinden. Noodopvang kun je vinden via: www.huiselijkgeweld.nl
Politie

Handige links

  • http://www.bureaujeugdzorg.info/Debuurt/
  • stayinlove Online hulp bij relatieproblemen, een site van oa. het Trimbosinstituut
  • Heb jij een gezinslid met psychische problemen of een verslaving? Vraag jij je wel eens af: ‘waarom doet mijn broer zo?’ of ‘ hoe moet ik nu met mijn moeder omgaan?’ of ‘ waarom kan mijn vader niet van die drank afblijven?’ of ‘met wie kan ik nou praten… ik heb er last van!’………. Kom dan anoniem een kijkje nemen op de besloten site van survivalkid.nl.

■Je kunt hier: chatten met andere jongeren;
■mailen of privé chatten met een ‘survivalcoach’;
■lezen over psychische problemen en verslaving;
■testjes invullen;
■een blog lezen of zelf een blog bijhouden;
■reageren op verhalen;
■stemmen op poll’s en stellingen.

Let op: Jongeren die een gezinslid hebben die door  psychische en/of verslaving problemen ook iets strafbaars heeft gedaan kunnen terecht op www.survivalkidxl.nl.

  • Op VillaPinedo.nl staan jongeren met gescheiden ouders centraal. Deze jongeren kunnen op site terecht voor blogs, interviews en filmpjes die gaan over scheidingen. Ook kunnen ze er hulp krijgen, vinden én geven wanneer hun ouders niet meer bij elkaar zijn.